Еко-академия „Нулев отпадък“ се организира за младежи на възраст от 15 до 29 години тази събота и неделя в Информационния център на ПП  "Шуменско плато", съобщиха от Общинският младежки съвет в града.

По време на академията всеки ще има възможност да се запознае с философията за нулевия отпадък и да научи лесни начини за намаляване на отпадъка, който генерираме всеки ден. Желанието на младите хора е да разпространят този модел сред обществото за по-чиста, здрава и красива България. По време на обучението ще има практически работилници и задачи за  участниците как да живеем с по-малко отпадъци и да пазим природата.

Еко-академията „Нулев отпадък“ се организира от Общинския младежки съвет в партньорство със Сдружение "Нулев отпадък" България, Сдружение „ Общество 528“ и Природен парк "Шуменско плато".

Организаторите смятат, че само всички заедно можем да намерим решение на проблема със замърсяването и да се запознаем с философията за нулев отпадък отблизо.

За участие в събитието е необходима предварителна регистрация, която е до  23:59 часа на 02 май 2019 г.:  https://forms.gle/jqwLQd8x8cvgtTn9A

ШУМ.БГ