Стотици мотористи се събраха днес на паркинга до паметник „Създатели на българската държава“, за да дадат официален старт на Мотосезон Шумен 2019. Домакини на събора в Шумен са мото клубовете The Night Riders MC, The Devils MC от Шумен и Madara Horsemen MCC от Нови пазар.

Близо час мотористите огласяваха района с мощния рев на машините си и позволиха на десетките хора, излезли на разходка из Шуменското плато да разгледат и да се снимат с моторите им. На паркинга до Паметника можеха да се видят любители на моторите от всички възрасти, които бяха с мощни и не толкова мощни машини, но всички излъскани и готови за предизвикателствата на пътя.

След като се видяха се със стари приятели след зимната пауза и направиха нови запознанства, в колона мотористите потеглиха към църквата "Св. Георги Победоносец и св. Тривелий" в с. Мадара, където по традиция се отслужва водосвет за здраве.

След това събора, с който бе даден старт на Мотосезон 2019 в Шумен продължи в клубната къща на Madara Horesemen MCC в Нови пазар.

ШУМ.БГ