Новият филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" влезе в последния момент в състезателната програма на кинофестивала в Кан, който ще се проведе от 14 до 25 май, съобщи "Ройтерс".

Лентата с участието на Леонардо ди Каприо и Брад Пит се очакваше да бъде един от основните акценти в програмата на фестивала, но когато през април излезе основната програма, филмът още не беше завършен.

"Куентин Тарантино е работил по монтажа на филма денонощно в последните 4 месеца - той е истинско, лоялно и точно дете на Кан", каза артистичният директор на фестивала Тиери Фремо. По негови думи лентата е "любовно обяснение към Холивуд на неговото детство, рокендрол турнетата от 1969 г. и ода към киното".

"Имало едно време в Холивуд" се появява 25 години след като Тарантино грабна "Златната палма" на фестивала за "Криминале". През 2009 г. неговият филм, посветен на Втората световна война, "Гадни копилета" беше показан за пръв път именно на Кан.


72-ото издание на фестивала ще бъде открито с новата лента на Джим Джармуш "Мъртвите не умират". Сред 19-те филма, които ще се състезават в официалната програма, са новите филми на Педро Алмодовар, Ксавие Долан, братята Дарден, Терънс Малик, Кен Лоуч, Корнелиу Порумбой, Марко Берлоко.

Тази година председател на журито ще бъде режисьорът на "Бърдмен" и "Завръщането" Алехандро Гонсалес Иняриту. 

Дневник