С много инициативи, проведени в рамките на една седмица, учителите и възпитаниците на НУ „Княз Борис I“ - гр.Шумен отбелязаха патронния си празник и 112 години от създаването на училището. В част от мероприятията се включиха и родителите, съобщиха от училището.

По случай празника второкласниците, заедно с техните класни ръководители Силвия Георгиева и Виолетка Димитрова, изработиха внушителен 3D макет на училището с размери метър на метър и половина.

Освен това беше подредена изложба с български шевици „От българско, по-българско!“, а част от възпитаниците на училището направиха портрет на своя патрон Княз Борис I“.

За първолачетата беше организирано състезание по краснопис на тема „Моята памет изписана с букви от мъниста“, като работите на най-добрите деца вече украсява фоайето на училището. Пред най-малките батковците и каките от 4 клас изнесоха открит урок, посветен на училището.

Сред инициативите, посветени на патронния празник бяха още Семейна работилница изложба „Великден“, флаш моб - „Моето училище“; „Разкажи ми в цветове“ – арт студио на открито - рисунка на стреч фолио; масова рисунка на стена на тема „Детските мечти“, както и заключителният концерт „Талантливи борисовчета!“.

ШУМ.БГ