Двукратният световен шампион във Формула 1 прекрати кариерата си в най-престижния автомобилен шампион през 2018 г., но по-малко от година след това вече мисли за завръщане. Испанецът, който се насочи към надпреварите за издръжливост си оставя отворена вратата за 2020 г.

Алонсо обяви, че "24-те часа на Льо Ман" през месец юни ще бъде неговото последно участие в Световния шампионат за издръжливост (WEC). Дотук испанецът има три победи и две втори места в шампионата от общо шест старта. През уикенда ще се проведат "6-те часа на Спа", а последният му старт ще бъде в Льо Ман.

Освен това Алонсо имаше още по-натоварен график заради участието си в "24-те часа на Дайтона", където спечели, а и правеше тестове за бъги на "Тойота" за рали "Дакар". В края на месец май испанецът ще участва за втори път и в "500-те мили на Индианаполис".

"Ще обявя решението си до месец юли. Не знам дали няма да е по-добре да се върна във Формула 1, за да си почина малко", пошегува се испанецът.

Той добави, че има няколко интересни опции пред себе си, но за момента не иска да разкрива нищо повече. "Формула 1 задоволява голямото его, бориш се срещу най-добрите, но разликата в другите шампионати не е голяма. Аз никога не съм бил сантиментален".

Кариерата на Алонсо във Формула 1 продължи между 2001 и 2018 г. Испанецът записа 311 старта, в които спечели 32 победи и 97 пъти се качи на подиума. Той триумфира със световните титли през 2005 и 2006 г., когато беше пилот на "Рено".

Дневник