С гол в първата минута на добавеното време "Борнемут" пречупи "Тотнъм" с 1:0 в много важен мач в битката за топ 4 във Висшата лига. "Шпорите" се нуждаеха от три точки, за да си гарантират завършване сред водещите четири тима, но гостуването им на южния бряг се превърна в истински кошмар.

Тимът на Маурисио Почетино игра с 9 души близо 45 минути и нямаше шанс да стигне до нещо от срещата.

След загубата "Тотнъм" остава трети в класирането със 70 точки, но преките му съперници тепърва играят. "Челси" е четвърти с 68 и среща "Уотфорд" в предпоследния си мач. Петият "Арсенал" е с 66 и играе с "Брайтън" на "Емиратс". В битката е и "Манчестър юнайтед", който има 65 точки.

След добро начало на срещата и няколко отлични положения за гол, всичко за "Тотнъм" се обърка в рамките на едва пет игрови минути. Малко преди почивката кореецът Сон беше изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Джеферсон Лерма.

Преди това "Тотнъм" имаше три жълти картона заради груби влизания.

На почивката Почетино беше принуден да прави и смяна, като вместо Тоби Алдервейрелд се появи Хуан Фойт. Младият централен бранител престоя на терена по-малко от две минути и също беше изгонен.

Аржентинецът си поведе лошо топката и влезе много грубо в краката на Джак Симпсън, заради което също получи директен червен картон, оставяйки тима си с девет души.

До края на срещата нервите взеха връх и имаше още повече грубости. Все пак "Борнемут" търсеше успеха с двама души повече на терена и го постигна. В добавеното време Райън Фрейзър центрира от корнер, а Нейтън Аке вкара с глава, за да донесе трите точки на "черешките".

Дневник