Четири кръга преди края на сезона ЦСКА се върна в битката за титлата, като съживи своите шампионски амбиции. Червените победиха "Черно море" с 3:1 като гост и се доближиха само на три точки от шампиона "Лудогорец", който преди ден допусна нова грешна стъпка.

Гостите стигнаха до успеха във Варна с голове на Тиаго Родригеш, Едвин Джеси и Али Соу. За домакините точен беше Панайотов.

Мачът се изигра само 24 часа, след като ЦСКА остана без треньор. В петък по обяд досегашният наставник на червените Любослав Пенев обяви, че напуска огорчен от ръководството на тима.

Във Варна червените бяха водени от Добромир Митов, а до него на резерваната скамейка в ролята на консултанти бяха почетният президент Димитър Пенев и съветникът Люпко Петрович.

Треньорският екип беше направил и няколко промени в състава. Божидар Чорбаджийски, който дълго време не играеше започна в центъра на защитата с Николай Бодуров. Бразилецът Жеферсон също получи шанс за изява.

На вратата беше върнат Витаутас Черниаускас.

Червените стояха по-добре през първата част и успяха да открият резултата. Това се случи в 33-ата минута, когато Тиаго Родригес вкара с диагонален шут и не остави никакви шансове на Иван Дюлгеров.

След почивката "Черно море" се впусна в атаки, но се оголи в защита и това позволи на ЦСКА да се възползва. В 52-ата минута Едвид Джеси вкара след подаване отдясно, като засече топката с мощен изстрел.

След като имаха аванс от два гола червените се дръпнаха в защита и позволиха на домакините да държат топката. Това пък доведе до гол за "Черно море" в 66-ата минута дело на Васил Панайотов.

До края на мача ЦСКА заигра на контраатаки и вкара нов гол чрез Али Соу.

В следващия кръг има директен мач между ЦСКА и "Лудогорец" на "Българска армия" в София.

Дневник