Футболистите на „Волов“ победиха с 3:2 „Кубрат“ в мач от 28-ия кръг на  първенството в Трета североизточна лига. За шуменския отбор това бе втора победа във втората фаза на шампионата и трета поредна в групата. В последния кръг от редовния сезон „Волов“ се наложи над „Устрем“ Дончево у дома, а на 1 май победи като гост „Тополи“ с 3:1.

Двубоят, игран на ст. „П. Волов“, днес предложи на публиката пет гола, единият от които автогол, съмнения за незачетено попадение в полза на шуменци.

В началото на мача „Волов“ показа, че ще търси победата в срещата.  Това доведе до някои неточни отигравания в защита и в 37-ата минута след неразбирателство между шуменските футболисти Мартин Кръстев си вкара автогол и даде преднина на гостите от „Кубрат“ - 0:1.
Шуменци веднага тръгнаха да атакуват и пропуски направиха Желязко Ганчев и Анъл Емилов. В последната минута на първата част „Волов“ успя да възстанови равенството след гол на Ганчев.

През второто полувреме шуменци продължиха да атакуват, като задачата им стана по-сложна, след като футболистите на „Кубрат“ се окопаха в наказателното си поле. Защитата им бе пробита в 67-ата минута. Сонер Кязим стреля, а вратарят и защитник на гостите самоотвержено се хвърлиха в мрежата да я избият. При това положение останаха съмнения, че топката премина голлинията, но попадение не бе зачетено.

В 78-ата минута шуменци все пак успяха да поведат след гол на Сейхан Ахмед. Три минути по-късно Славейко Славейков успокои шуменци с попадение за 3:1. В даденото от рефера двеминутно продължение и футболистите на „Кубрат“ вкараха гол. Негов автор бе Ерай Ахмедов, който оформи крайното 3:2.

Също днес в мач от първата шестица на Трета североизточна лига „Ботев“ Нови пазар и „Хитрино“ завършиха 1:1.

В следващия кръг „Волов“ гостува на „Калиакра“ в Каварна, а на 19 май приема „Бенковски“ Бяла. На 11 май „Хитрино“ е домакин на „Септември“ Тервел, а „Ботев“ гостува на „Суворово“.

ШУМ.БГ