Григор Димитров започна с победа на двойки в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Българинът и руският му партньор Карен Хачанов отстраниха поставените под №4 Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара след успех с 6:2, 7:5 за 81 минути.

Димитров и Хачанов започнаха много силно и реализираха два пробива в първите две подавания на колумбийците. Българо-руският тандем успя да ги затвърди, поведе с 4:0 и до края на сета не изпуснаха комфортния си аванс.

Във втората част Кабал и Фара пробиха първи в гейм №4. Финалистите от миналогодишния Australian Open затвърдиха пробива и поведоха с 4:1. Димитров и Хачанов обаче отговориха по чудесен начин, като спечелиха шест от следващите седем гейма, а с това и мача.

Във втория кръг българинът и руснакът ще играят с победителите от срещата между испанците Давид Мареро и Фернандо Вердаско и австрийско-австралийския тандем Доминик Тийм и Диего Шварцман.

За Димитров предстои и участие в индивидуалната надпревара. В първия кръг той ще играе с квалификант или "щастлив губещ" от квалификациите, като името му все още не е ясно.

При успех най-добрият български тенисист ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович.

Дневник