Херцогинята на Съсекс Меган роди момче.

Тя е започнала да ражда в ранните сутрешни часове днес, съобщиха от Бъкингамския дворец. Принц Хари е бил до съпругата си.

В изявление той каза, че и двамата са силно развълнувани и все още мислят за името. Теглото на бебето е 3.260 кг

Детето е първо за двойката, която се ожени през май миналата година, и осми правнук на кралица Елизабет Втора. Родителите са предпочели да не знаят пола на бебето.

Двойката обяви, че предпочита да не разпространява информация за събитието. Това означава, че Меган няма да позира за фотографите и народа пред болницата, в която е родила, както това направи съпругата на принц Уилям - кеймбриджката херцогиня Катрин. Кейт се появи на стъпалата на лондонската болница "Света Мери" часове след раждането и на трите си деца, същото е правила преди това принцеса Даяна. Но това не е официално приета традиция за кралското семейство.

По етикет дворецът обявява началото на раждането, а след него пред Бъкингамския дворец ще бъде изнесено обявление за раждането и пола на детето. Името обичайно се обявява също няколко дни по-късно. Засега залозите дават преднина на Артър, Албърт, Фредерик, Джеймс, Чарлс и Филип за момче.

Дневник