Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах ще пропусне реванша от полуфиналите в Шампионската лига срещу "Барселона". Египтянинът няма да бъде на разположение заради контузията в главата, която получи при сблъсъка във въздуха с вратаря на "Нюкасъл" Мартин Дубравка в събота.

Новината съобщи мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп. Германският специалист допълни, че извън състава срещу "Барселона" ще остане и нападателят Роберто Фирмино. Бразилецът пропусна гостуването на "Нюкасъл" заради мускулна травма.

"Двама от най-добрите нападатели в света няма да бъдат на разположение утре вечерта, а ние трябва да вкараме четири гола. Това не прави животът ни по-лесен, но ще се опитаме за 90 минути да отпразнуване сезона в Шампионската лига, като предложим подобаващ край", каза Клоп.

Германецът допълни: "Това е планът. Ако можем да го направим, ще бъде чудесно. Ако не стане, нека отпаднем по най-красивия начин".

Без двама от основните си футболисти "Ливърпул" е изправен до стената. Мърсисайдци загубиха с 0:3 първата среща на "Камп ноу", като тимът ще се надява на чудо в реванша на "Анфийлд" във вторник.

Дневник