Григор Димитров отпадна още на старта на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Българският тенисист допусна загуба в първия кръг с 6:7 (8), 6:7 (4) от 57-я в ранглистата Тейлър Фриц от САЩ.

Димитров допусна огромен брой непредизвикани грешки и заслужено отпадна от турнира. При успех в мача българинът щеше да се изправи срещу водача в ранглистата Новак Джокович.

Димитров, който на 16 май ще навърши 28 години, ще продължи участието си в Мадрид в турнира на двойки. В сряда българинът и съотборникът му Карен Хачанов ще се изправят срещу Диего Шварцман и Доминик Тийм.

Фриц влезе по-добре в мача, като американецът имаше по една възможност за пробив в първите два сервис гейма на Димитров. Българинът, който се намира на 46-о място в ранглистата, успя да спаси подаванията си и това му даде вдъхновение.

Димитров натисна съперника си и с дълбоки удари предизвика грешки на Фриц. Американецът изкара две топки в аут и беше пробит, като Димитров поведе с 4:2. Българинът обаче не успя да затвърди пробива и веднага загуби подаването си.

До края на сета сервиращият печелеше геймовете и се стигна до тайбрек. В него Димитров започна добре и поведе с 3:0. Българинът отново показа колебания и Фриц бързо се върна в играта. След маратонски тайбрек американецът измъкна първата част с 10:8.

Вдъхновената игра на Фриц се пренесе във втората част. Американецът поведе с 4:1 гейма и се виждаше победител, когато Димитров се съвзе. Българинът изравни за 4:4 и впоследствие сетът завърши в тайбрек. В него Фриц взе преднина в началото и не я изпусна до края.

Дневник