"Манчестър сити" премина през труден тест по пътя към защитата на титлата си във Висшата лига. Воденият от Хосеп Гуардиола отбор показа характер и се наложи с 1:0 при домакинството си на "Лестър".

Единствения гол в мача отбеляза капитанът Венсан Компани. Белгийският защитник се разписа в 70-ата минута със страхотен удар извън наказателното поле.

С успеха си "Сити" събра 95 точки, като "гражданите" имат една повече от "Ливърпул". Оспорваната битка за титлата ще се реши в последния кръг, когато "Сити" гостува на "Брайтън", докато тимът на Юрген Клоп приема "Уулвърхемптън".

"Сити" започна двубоя нервно, като отборът трудно достигаше до чисти голови положения през първата част. Футболистите на "Лестър" действаха смело и се надиграваха успешно с големия си съперник.

В осмата минута десният бек на "лисиците" Рикардо Перейра се озова сам в наказателното поле и стреля опасно, но Компани се хвърли самоотвержено и блокира с тяло. В 32-ата минута се откри добра възможност за "Сити", но вратарят на "Лестър" Каспер Шмайхел спря топката на голлинията.

През второто полувреме домакините стесниха кръга около наказателното поле на "лисиците". Рахим Стърлинг стреля неточно с глава от малкото наказателно поле, а по-късно Илкай Гюндоган опита късмета си с далечен удар.

В 60-ата минута Стърлинг падна след единоборство с двама играчи на "Лестър", като съдията реши, че няма основание да отсъди дузпа в ситуацията. Малко по-късно бърза атака на гостите завърши с опасен удар на Джеймс Мадисън.

Натискът на "Сити" се усили, като Шмайхел направи ново спасяване срещу Серхио Агуеро. Стражът на "Лестър" беше безпомощен в 70-ата минута, когато Компани вкара ценния гол за "гражданите" със страховит удар извън наказателното поле.

До края тимът на Гуардиола можеше да се прости с преднината си, когато Келеши Ихеаначо се озова на чиста стрелкова позиция в наказателното поле. Бившият играч на "Сити" обаче прибърза и стреля неточно.

Дневник