Ливърпул" постигна незабравим, мечтан обрат срещу "Барселона" и е на финала в Шампионската лига. Червените победиха с 4:0 на "Анфийлд" и заличиха загубата с 0:3 от първата среща.

Макар да бяха без Мохамед Салах и Роберто Фирмино те изиграха много силен мач. Повярваха в мечтата си и я постигнаха, за да стигнат до финала за втора поредна година.

Двубоят започна по мечтан начин за "Ливърпул", който поведе още в седмата минута. Тогава Джордан Хендерсън получи в наказателното поле и стреля, а след спасяване на Марк Андре тер Стеген топката попадна в Дивок Ориги, който отблизо вкара.

Ранният гол донесе въодушевление за червените, които притиснаха съперника и набързо създадоха притеснения за "Барселона". Най-напред Садио Мане поиска дузпа, след като падна в наказателното поле. След това домакините не успяха да се възползват от разсеяно връщане към Тер Стеген.

"Барселона" съумя да отговори със силни минути и беше на крачка от много важен гол на чужд терен. В 14-ата минута Лионел Меси получи пред вратата и стреля много добре, но Алисон спаси.

Секунди по-късно аржентинската звезда получи отлично подаване от Жорди Алба в наказателното поле, но се забави и защитата се справи. В 18-ата минута Филипе Коутиньо излезе в добро положение и стреля по земя, а Алисон спаси.

Пет по-късно Андрю Робъртсън стреля мощно, като затрудни Тер Стеген, но стражът се справи. Малко преди почивката отново той отправи далечен удар, а топката срещна Артуро Ридал и излезе в ъглов удар.

В добавеното време "Барселона" имаше две възможности - първо Меси стреля покрай гредата, а след това той изведе чудесно Алба в наказателното поле, но Алисон спаси.

Луис Суарес беше близо до гол за "Барселона", като беше спрян от Тер Стеген в 51-ата минута. Три по-късно "Ливърпул" увеличи преднината си, след като след подаване от дясно Жоржиньо Вайналдум засече във вратата. Секунди бяха нужни на червените да продължат подвига си. Джердан Шакири центрира от ляво и отново Вайналдум вкара - този път с глава.

Дневник