Григор Димитров обяви раздялата с треньора си Даниел Валверду. Решението идва след отпадането още в първия кръг на мастърса в Мадрид.

"След моя мач вчера дългогодишният ми треньор Дани Валверду и аз седнахме заедно. След три прекрасни години поемаме по различни пътища. Имахме невероятни успехи и страхотни моменти на корта",заяви Димитров в "Туитър".

"Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му пожелавам всичко най-добро в бъдещите му начинания", добави той.

Българският тенисист постигна върха в кариерата си под ръководството на 33-годишния венецуелец. През 2017 г. Димитров спечели първата си и единствена до момента титла от сериите "Мастърс" в Синсинати, а в края на сезона триумфира във финалите на АТП в Лондон и се изкачи на третото място в световната ранглиста.

Последва отстъпване през 2018 г., като в края на сезона беше потърсена промяна. По покана на Валверду в екипа беше привлечен Андре Агаси.

"Работим за това Григор Димитров да стигне до титли от Големия шлем", каза Валверду в края на октомври. Този сезон обаче започна трудно за българина, който спечели девет мача и загуби пет, като е на прага на отпадане от първите 50 в световната ранглиста.

Дневник