Както беше казал един бивш цар - всичко се прави на изкуствено осветление", каза Христо Петков, известен повече с псевдонима си Ицо Хазарта, говорейки за създаването на дебютния си солов албум "Неправилен рап" в студиото на "Би Ти Ви". През февруари излезе видеото към песента "Браво", което веднага се превърна хит, а към днешна дата клипът в "Ютюб" има над 8 милиона гледания.

Ицо Хазарта разкри, че албумът е направен така, както са правени всички албуми на "Ъпсурт", а музиката в него е дело на Бат Венци. Той винаги е искал да направи нещо свое, а другите членове на групата са проявили разбиране. В една от песните Хазарта си партнира с Белослава. "Нямам претенции, че е нещо велико. Но е нещо мое", каза той. И допълни, че няма никакви страхове, защото той е свършил своята работа в звукозаписното студио. "Страховете трябва да са за слушателите", изтъкна той.

За Ицо Хазарта това да има солов албум е нещо ново. Следващите 6 месеца са запълнени с дати за участия по промотирането на албума. За него най-важното е, че харесва крайния резултат, когато го слуша. "Това е най-приятния момент", коментира той.

Говорейки за ученическите си години, рапърът каза, че Класическата гимназия, която е завършил, е променила отношението му към езика. Майка му от малък го е насърчавала да чете книги и това е повлияло върху неговото творчество. "Все пак аз работя с езика", отбеляза той.

Хазарта добави, че в живота никога не му е било трудно - както като подрастващ, така и като възрастен. "Давам си сметка за това, като гледам хората около мен", завърши той.

Дневник