С издигане на флаговете на Шумен, България и Европейския съюз започнаха тържествата за Деня на Шумен 11 май. На церемонията пред сградата на общината дойдоха десетки граждани.

"Вярвам, че всички ние заедно ще работим за бъдещето на нашия град, за да го направим един модерен и проспериращ град за тези деца, които са пред нас, и за поколенията, които идват", каза в словото си кметът Любомир Христов и пожела на всички весел празник.

После се проведе традиционната тържествена сесия на Общинския съвет. На нея бяха връчени Наградите на Шумен за изкуство и култура. С най-високото общинско отличие - Почетен гражданин на Шумен, бяха удостоени Нико Майеров и Иван Лечев.

Празнична програма имаше и за децата на Шумен. На откритата сцена на пл. "Освобождение" за тях бяха подготвени много забавни игри.

Следобед от 16,00 часа от пл. „Кристал“ към сградата на общината ще дефилират участниците в 11-то издание на мажоретния фестивал „Мадарски конник“. От 19,00 на откритата сцена на пл. „Освобождение“ концерт ще изнесат група „Фанданго“, формации от Младежки дом и СУ „Сава Доброплодни, а късно вечерта ще има празнична заря.

ШУМ.БГ