С химна на България и Шумен днес бе открит официално XI мажоретен фестивал “Мадарски конник”. Тази година той събира 450 мажоретки от Шумен, София, Варна, Бургас, Русе, Левски, Нови пазар, Свиленград, Тервел, Горна Оряховица.

“Днес нашият град отново е многоцветен, не само заради красотата на празника на града – 11 май, но и заради това, че младостта и цвета на нашата държава в мажоретния спорт е отново тук в Шумен. Ние приветстваме с “Добре дошли” всички участници от 10 наши градове в страната и 10-те наши шуменски състава. Пожелаваме на всички успех, изявете се, покажете красотата на този танц”, каза в приветственото си слово заместник-кметът Найден Косев. Той откри фестивала с думите “На добър час”.

Приветствие към участниците отправи и президентът на Българската мажоретна федерация Милко Кралски: “За 11-ти пореден път град Шумен е домакин на това прекрасно събитие, което вече оставя трайна история в мажоретния спорт в България. Надявам се още дълги години този спорт да се развива, каза той  и пожела “успех на всички деца днес и утре и се забавлявайте”.

Мажоретните състави дефилираха пред събралите се граждани пред общината и получиха заслужени аплодисменти.

Утре в зала "Арена Шумен" момичетата ще покажат умения в състезателните категории и ще се борят за награди. 

ШУМ.БГ