Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще заседава след седмица дали да изхвърли "Манчестър сити" от европейските клубни турнири, съобщава "Ню Йорк Таймс". Според информация на изданието финансовият регулатор на УЕФА е препоръчал английският шампион да бъде изхвърлен от Шампионската лига заради нарушаване на правилата за финансов феърплей.

Още през март УЕФА започна разследване на "гражданите", след като "Шпигел" публикува документи от Football Leaks, в които се уличават нарушения на клуба. "Председателят на Комисията по финансов контрол ще има последната дума по предаването на случая на съдебен състав, което може да стане още следващата седмица", пише "Ню Йорк Таймс".

Председателят на комисията е бившият премиер на Белгия Ив Льотерм. Според "Ню Йорк Таймс" той ще препоръча поне една година наказание за английския клуб. Не е ясно обаче дали то ще влезе в сила от следващия сезон 2019-20 или за сезон 2020-21 г.

Ако "Сити" бъде наказан, то клубът ще може да обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS). Според пресата в Англия "гражданите" подготвят сериозна селекция през лятото. Сред набелязаните цели от Пеп Гуардиола са нападателят на "Айнтрахт" (Франкфур) Лука Йович, централният защитник на "Аякс" Матайс де Лихт и халфът на "Атлетико" (Мадрид) Родри.