Атлетическата комисия на щата Калифорния отне боксовия лиценз на Кубрат Пулев за срок от шест месеца. Причината са действията му след мача му с Богдан Дину в края на март, когато целуна репортерката Дженифър Равало. По-късно тя подаде оплакване за сексуален тормоз.

Лицензът на Пулев е отнет до 23 септември - шест месеца от датата на целувката. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. На Пулев е наложена и глоба от 2500 долара.

На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения вече курс. Ако той не изпълни условията, наказанието ще бъде удължено на 12 месеца.

Засега Пулев не може да се боксира на територията на Северна Америка. Планът на щаба му беше той да продължи да провежда мачове в САЩ.

"Допуснах грешка. Не само защото беше лошо да се направи пред камера, но и постави лош пример за това как един спортист трябва да се държи публично", каза Пулев на изслушването пред комисията.

Равало също говори пред комисията и още веднъж обяви, че Пулев я е злепоставил публично. Тя пожела извинение от боксьора. "Той изговори много лъжи, а аз замълчах досега. Искам единствено извинение, което така и не получих".


"Не я бях виждал след тази случка, затова не съм се извинил, исках да го направя публично", допълни Пулев.

Сред изискванията, които българинът трябва да изпълни е, че когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в територията на Калифорния.

Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

Дневник