След много силен мач на лидера си Стеф Къри "Голдън стейт уориърс" спечели първия мач от финалната серия в Западната конференция на НБА. Актуалните шампиони надвиха "Портланд трейлблейзърс" със 116:94 в своята зала "Оракъл арена".

Къри отбеляза 36 точки за едва 35:29 минути на паркета. Към тях плеймейкърът добави седем асистенции и шест борби, както и една открадната топка. Къри завърши с девет отбелязани тройки от 15 опита, като по този начин изравни върховото си постижение в плейофите.

Лидерът на "воините" е едва третият играч с девет или повече тройки в повече от един мач в плейофите на НБА. Другите двама са съотборникът му Клей Томпсън и членът на Залата на славата Рей Алън.

Къри се представи на много високо ниво, по подобие на шестия мач от полуфиналната серия с "Хюстън рокетс". "Мисля, че това изигра роля най-вече за неговото самочувствие. Той е топ играч и ние винаги му вярваме, но сега искаше още повече топката и видяхте какво направи", каза след срещата съотборникът му Дреймънд Грийн.

"Голдън стейт" водеше с 54:45 на почивката, а преди финалните 12 минути разликата беше свалена на шест точки. В последната четвърт шампионите не допуснаха изненада, след като я спечелиха с 39:23, за да си гарантират първи успех в серията.

В отсъствието на Кевин Дюрант, силно се представи и Клей Томпсън, като вкара 26 точки. Дреймънд Грийн също беше на ниво с 12 точки, 10 борби и пет асистенции.

Стрелбата на "Портланд" изневери и тимът нямаше шанс за успех като гост. Тимът от Портланд завърши с едва 36.1% стрелба от игра (23 от 55 за две точки и седем от 25 от тройката). Деймиън Лилард вкара 19 точки и добави шест асистенции. Родни Худ, Си Джей Маккълъм и Морис Харклес добавиха по 17 точки.

Вторият мач между двата тима отново е в залата на "Голдън стейт" и ще се играе рано сутринта в петък.

Дневник