Антоан Гризман ще бъде най-голямата лятна покупка на "Барселона", съобщава Sky Sports, позовавайки се на свои източници от двата клуба. Французинът, който играе за "Атлетико", обяви във вторник в социалните мрежи, че ще напусне настоящия си отбор.

Според Sky Sports каталунците ще платят откупната клауза в договора на французина, която е на стойност 125 милиона евро (108 млн. паунда).

"Благодаря на всички за прекрасните пет години. Беше невероятно и ще ви пазя завинаги в сърцето си", обяви Гризман във видеообръщение в "Туитър".

Нападателят беше купен от "Реал сосиедад" срещу 30 милиона евро през 2014 г. и бързо се доказа като лидер на "дюшекчиите". За тима той изигра 256 мача и вкара 133 гола във всички турнири. Само в Ла Лига статистиката му е 179 срещи и 94 гола.

С "Атлетико" Гризман спечели Лига Европа през миналия сезон, когато вкара два гола във финала и беше избран за най-добър в турнира. Французинът триумфира още със Суперкупата на Европа (2018) и Суперкупата на Испания (2014) със състава.

Световният шампион с Франция беше свързван с "Барселона" още през миналото лято, след като помогна на родината си да спечели Мондиал 2018. Тогава обаче Гризман избра да остане в "Атлетико". 28-годишният футболист отдавна е следен от каталунците, които се надяват той да им помогне да се върнат на върха в Шампионската лига.

Почти сигурно "Барселона" ще се раздели с Филипе Коутиньо. Гризман ще трябва да заеме неговото място като партньор на Луис Суарес и Лионел Меси в атаката на тима.

През настоящия сезон Гризман има 47 мача за "Атлетико". В тях той вкара 21 гола и даде 10 асистенции, а тимът му ще завърши на второто място в Ла Лига пред "Реал" (Мадрид).

 Дневник