Дневен център за деца със СОП и увреждания „Капчици“ организира хепънинг „Маратон от емоции“ за всички, които искат да се запознаят с дейността му.

Събитието ще се проведе утре (17.05.) и ще стартира в 10 ч. с чаша ароматен чай, среща разговор със специалистите на центъра, демонстрации на работа в специалната сензорно моторна зала, йога.

От 16 ч. ще започне парти с игри за децата, а за родителите – споделяне на опит на тема „Моето място в приобщаващото и приобщено образование  и лятото на моето дете“.

„През последната половин година ние от Фондация Капчици продължаваме да работим за развитие на социалната инициатива „Частен Дневен център за Деца със СОП и увреждания“ - инициатива, която ни срещна с много и различни родители, потребности и структури. Зад всяка социална иновация стои идея, а нашата основна идея е да помагаме на родителите. За това планираме едно различно събитие - позитивно, информиращо, подправено с вкус на бисквитки. Ние като родители и като инициатори смятаме, че можем да дадем различния поглед върху проблемите, с които се сблъскват родителите на деца с увреждания и СОП и ги каним да ни посетят в нашият специален свят, където ще могат да се запознаят със специалистите, да се запознаят с възможностите за работа в единствената в града ни сензорно - моторна стая, за чието оборудване благодарим на фирма Алкомет АД, а за обучението за работа там – на специалистите от Карин дом“, каза директорът на Центъра Мая Севова. Тя допълни, че на събитието ще се говори за реализацията на децата в обществото и образователната система.

ШУМ.БГ