Фенове, до такава степен недоволни от развоя на събитията в осмия и последен сезон на хитовия фентъзи сериал "Игра на тронове", са лансирали петиция с искане той да бъде преработен, пише в. "Дейли стар".
 

Никой от досегашните сезони на поредицата на телевизия HBO не е предизвиквал повече разногласия, като доста фенове и критици не крият, че очакванията им не са се оправдали.

Предпоследният епизод, озаглавен "Камбаните", стана получилият най-много отрицателни отзиви в емблематичния сайт Rotten Tomatoes в цялата история на сериала, чието излъчване започва през 2011 г.

В резултат стотици хиляди фенове се обединиха около желанието да получат достойния финал, на който са се надявали, и подкрепиха петицията.

"Тази поредица заслужава смислен последен сезон. Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс се доказаха като некомпетентни сценаристи, когато не разполагат с базов материал (т.е. книги), на който да се опрат. Оправдайте очакванията ни, HBO", се посочва в петицията.
 

Особено негодувание сред поклонниците на "Игра на тронове" предизвика преминаването на Денерис Таргариен към Тъмната страна. В защита Дейвид Бениоф заяви, че феновете не би трябвало да са изненадани, тъй като признаците, че това ще се случи се долавят още от първия сезон на сериала.

Дарик