Ферари" се готви за големи промени по болида си във Формула 1 след слабото начало на сезон 2019 г., съобщават италианските медии. Скудерията има три трети места в първите пет старта за годината и изостава драстично от "Мерцедес".

Съперниците на "Ферари" записаха пет двойни победи, като при пилотите Люис Хамилтън и Валтери Ботас са със 112 и 105 точки, докато тези на "Ферари" Себастиан Фетел и Шарл Льоклер са едва четвърти и пети с актив от 66 и 64 точки. При конструкторите "Мерцедес" има 217 точки, а "Ферари" само 121.

Шефът и технически директор на отбора Матиа Биното обяви, че по болида ще има промени за следващите стартове. Те се дължат на сбъркана концепция на SF90. Болидът на "Ферари" е бърз на правите, но губи много време в бавните и среднобавни завои на всички писти. Дори на трасетата, където Скудерията трябваше да има предимство, тимът не победи.

"Не говорим за трагедия или за провален сезон. Имаме много данни, които анализираме внимателно. Ще излезем с промени, но ние сме млад екип", обяви директорът на "Ферари".


Биното получи подкрепа от мениджмънта на "Ферари" в лицето на изпълнителния директор Луис Камилери. "Моята работа е да спирам всякакви слухове, които не са верни. Няма паника в отбора, мога да ви уверя в това. Убеден съм, че Матиа ще намери правилното решение, за да може отборът да бъде по-силен", каза Камилери.

Следващият старт във Формула 1 е на 26 май, когато е Гран при на Монако.

Дневник