"Левски" спря "Лудогорец" и отложи шампионския празник на тима от Разград, след като измъкна 1:1 при гостуването си на първенеца. Двубоят предложи вълнуващи втори 45 минути, в които освен два гола, бяха дадени и три червени картона - два за домакините и един за сините.

Моци изведе шампионите напред малко след почивката, но Живко Миланов изравни с гол от пряк свободен удар. Червени картони получиха Деян Иванов от сините и Драгош Григоре и Анисе от домакините.

Резултатът в Разград връща ЦСКА в битката за титлата. Червените играят по-късно с "Берое", като са с четири точки зад "Лудогорец". "Левски" се доближи на три точки зад ЦСКА, а след няколко дни двата тима имат директен мач.

Шампионите бяха без трима от основните си играчи. Капитанът Светослав Дяков пропусна срещата заради наказание, докато Марселиньо и Вандерсон са с контузия. В тяхно отсъствие в средата на терена "Лудогорец" започна с Анисе, Яцек Горалски и Серкан Юсеин. В предни позиции бяха Кешеру, Адриан Попа и Джоди Лукоки.

При "Левски" атаката водеше Валери Божинов, който започна сред титулярите за сметка на водещия реализатор в Първа лига Станислав Костов.

Първата част премина без много интересни положения пред двете врати. Головите ситуации липсваха, а за сметка на това имаше четири жълти картона.

Най-доброто положение за "Левски" беше в добавеното време на първата част, когато Станислав Иванов се озова в близост до вратата на шампионите. Божинов центрира отляво, а Иванов пое топката между Моци и Антон Недялков, но ударът му от малък ъгъл не намери целта.

След почивката "Лудогорец" успя да поведе много рано, благодарение на гол от дузпа на Моци. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Деян Иванов при удар на Кешеру. Реферът Николай Йорданов прецени, че топката е отивала към мрежата и посочи бялата точка.

Спорно арбитърът реши да изгони Иванов с червен картон.

От 11-те метра Моци стреля хладнокръвно в левия ъгъл на Николай Михайлов, топката срещна страничния стълб и се озова в мрежата.

След това "Левски" веднага потърси промяна, но се оголи в защита. "Лудогорец" можеше бързо да се възползва след грешка на Николай Михайлов, но нападател в зелено не уцели вратата.

След това треньорът на сините Георги Тодоров потърси промяна с включването на Костов на мястото на Божинов.

Постепенно "Лудогорец" се прибра в своята половина и даде инициативата на сините. Шампионите подходиха лежерно и това се обърна срещу тях, след като в 70-ата минута Драгош Григоре беше изгонен. Румънецът получи втори жълт картон заради нарушение срещу Станислав Иванов.

Това оказа влияние и само две минути по-късно "Левски" изравни. Живко Миланов отбеляза директно от пряк свободен удар с много прецизен изстрел.

До края на двубоя и двата отбора имаха своите шансове, но "Лудогорец" остана с девет души, след като и Анисе беше изгонен за втори жълт картон.

Дневник