Американецът Дионтей Уайлдър защити успешно титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) след зрелищен нокаут срещу сънародника си Доминик Бризийл. Двубоят беше чакан с голям интерес, но не оправда очакванията и завърши още в първия рунд.

Бризийл издържа на ринга точно 137 секунди преди да бъде нокаутиран с мощен десен прав в брадата.

За Уайлдър това е 41-а победа в 42 срещи на професионалния ринг. Досега Бронзовият бомбардировач от Алабама има само едно равенство срещу Тайсън Фюри. 40 от победите на Уайлдър дойдоха след нокаут.

 "Видях, че леко забави действията си. Когато го ударих с дясната си ръка за първи път, езикът на тялото му се промени. Когато си имал толкова много мачове, можеш да разпознаеш езика на тялото", коментира след мача Уайлдър.


След края на мача Уайлдър обяви, че реванш срещу Фюри ще има. Той анонсира и мач за обединение на световните титли и излъчване на абсолютен шампион в тежката категория срещу Антъни Джошуа.
"Този реванш ще се случи, запомнете го. Както и другите големи битки ще се случат. Знам, че много от вас искат да знаят кога ще има мач между мен и Джошуа, но и това ще стане", добави американецът.

Уайлдър държи пояса на Световния боксов съвет от януари 2015 г., когато победи с решение Бърмейн Стивърн. От тогава американецът проведе девет успешни защити на титлата си.

Дневник