Григор Димитров започва участието си в основната схема на турнира в Женева срещу аржентинеца Федерико Делбонис. Българинът премина през квалификациите с две двусетови победи и в първи кръг среща 84-ия в световната ранглиста.

Двубоят между двамата е последен от програмата и ще започне около 19 часа българско време.

Дотук Димитров има два мача срещу 28-годишния представител на Аржентина, като е с две победи. През 2015 г. българинът победи с 6:3, 6:0, 6:4 на "Уимбълдън", а година по-късно отново в три сета надви съперника си на мастърса в Маями.

При победа Димитров ще се изправи срещу четвъртия поставен в Женева Мартон Фучович.

Българинът избра да мине през квалификациите в швейцарския град, за да натрупа игрова практика на клей. В последните турнири той отпадаше в първи кръг. В пресявките бившият №3 в света победи Марк-Андреа Хюслер с 6:4, 6:3 за 64 минути и Томас Фабиано със 7:5, 6:3, като срещата продължи час и половина.

След обновяването на световната ранглиста Димитров се изкачи с едно място и заема 47-а позиция.

"Тук съм, за да си върна увереността. Честно казано, нямам никакви очаквания за този турнир. Но аз съм гладен да побеждавам. Искам просто да се върна на върха", каза Димитров. Надпреварата в Швейцария е подгряваща преди "Ролан Гарос", който започва в края на седмицата.

Дневник