Четирима мъже са установени да шофират с над 1,2 промила алкохол през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

В събота около 21,10 часа на ул. "Софийско шосе" в Шумен катаджии спрели 40-годишен мъж от село Осеновец, който е управлявал лек автомобил Мерцедес. , С дрегер била измерена 2,60 ‰ концентрация на алкохол в кръвта.

Малко по късно - около 23,40 часа, в Нови пазар на ул. "Петко Д. Петков" полицаи проверили 37-годишен мъж от града, който е управлявал мотопед с чужда регистрация. Установено било че водачът е неправоспособен, а с дрегер измерили 1,59‰ на алкохол в кръвта.

Пак в Нови пазар, но в 2,40 часа на 19-ти май, униформените вдигнали стоп палка пред  35-годишен мъж от село Крива река, бил зад волана на Опел с шуменска регистрация. С техническо средство е измерена 2,28 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Проверката била извършена на ул. "Цар Освободител".

В 5,30 часа полицаите получили сигнал за пътен инцидент на ул. "Марица" в  Шумен. На място установили, че 22-годишен шуменец с БМВ е катастрофирал леко. Водачът бил тестван с техническо средство, като била измерена 2,24‰ концентрация на алкохол в кръвта.

Четиримата пияни са били отведени в ареста за срок до 24 часа и срещу тях са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

 ШУМ.БГ