Бюрото по труда в Шумен ще бъде пребазирано в закритото преди години V-то Основно училище "Иван Вазов". Причината е, че трите етажа от сградата на ул. "Цар Иван Александър" 108, в които сега се помещава Бюрото, се продават от съдия-изпълнител.

Това съобщи на заседание на Консултативния съвет към Общинския съвет днес зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова.

За да стане преместването обаче, то трябва да бъде одобрено от местния парламент на Шумен, тъй като сградата на училището е общинска, а Бюрото по труда е държавна структура.

Училището ще бъде дадено заедно с физкултурния салон. Бюрото е поело ангажимент да направи цялостен ремонт.

"Получихме запитване от Бюрото по труда дали нямаме подходяща свободна база и ние им предложихме училището. В писмото си пишат, че досега са били наематели в сградата на "Цар Иван Александър", но фирмата собственик е обявена в несъстоятелност и трите етажа се продават", обясни Росица Антонова и добави, че на кикбоксьорите от клуб "Шуменска крепост", които тренират в салона на училището, е предложено друго общинско помещение.

Проверка на ШУМ.БГ показа, че първите три етажа на настоящата сграда на Бюрото по труда са собственост на "Универс" ЕАД. Фирмата е в ликвидация и съдия-изпълнител Даниела Златева е пуснала имота на търг с начална цена 365 760 лв.

Последният етаж на сградата на "Цар Иван Александър" е собственост на БСП-Шумен.

ШУМ.БГ