Левски" приема ЦСКА в последното от четирите дербита през сезона. Двубоят е от голямо значение за червените, които продължават опитите си да свалят "Лудогорец" от шампионския трон.

Срещата е от 18.00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Организацията около мача наложи промени в движението в центъра на София.

Преди три дни сините направиха 1:1 с водача в Разград, от което ЦСКА се възползва и се доближи на точка от върха.

В същия час "Лудогорец" гостува на "Ботев". Ако воденият от Стойчо Стоев отбор спечели, а ЦСКА не успее да победи, то титлата ще бъде спечелена отново от състава от Разград.

За червените предстои огромно изпитание - да се справят със собствените си колебания в ключовите мачове през сезона. От трите дербита с "Левски" ЦСКА взе само точка, като все още не е вкарал гол.

Ако се добавят и мачовете с "Лудогорец", картината е още по-красноречива за проблема на отбора в тези двубои. Срещу шампионите ЦСКА записа три равенства и една загуба, като вкара само веднъж.


Очаква се в състава на червените да се завърне капитанът Николай Бодуров, който пропусна последните срещи заради физически проблем. Полузащитникът Кристиян Малинов изтърпя наказанието си и също ще може да играе.

"Левски" запазва минимална възможност да стигне до второто място и да избегне баража за класиране за Лига Европа. За целта сините, които изостават с шест точки от ЦСКА, трябва да спечелят двата си мача до края, а червените да загубят дербито, а след това и от "Ботев" (Пловдив) у дома в петък.

Треньорът на "Левски" Георги Тодоров заяви, че би се радвал, ако отборът му откажем ЦСКА от титлата.