С бронзови медали се окичиха момчетата на шуменския клуб по тенис на маса „Кабаков“ на провелите се в Момчилград финали на държавното отборно първенство по тенис на маса за деца до 12 г., съобщиха за ШУМ.БГ от клуба. В първенството участваха 16-те най-добри отбори от страната според ранглистата за тази възрастова група. 

В надпреварата шуменският отбор, с треньор Златко Илиев, бе в състав Славомир Боянов на 11 г., Мартин Трендафилов на 12 г. и Ивайло Атанасов на 7 г.

В първата среща „Кабаков“ победи отбора на Хасково с 4:1 след 2 победи на Трендафилов, 1 на Боянов и в играта на двойки Боянов/Трендафилов. На 1/4 финал шуменските състезатели се наложиха над „Комфорт'' от Варна също с 4:1 след 2 победи на Боянов, 1 на Трендафилов и двойката Трендафилов/ Боянов. В полуфиналните мачове шуменци се изправиха срещу бъдещия шампион ,,Марек -Дигеста'' от Дупница и отстъпиха с 1:4.

Това ги остави в битката за бронзовите медали от първенството. Съперник на „Кабаков“ бе отбора на домакините от Момчилград. Шуменци спечелиха двубоите с 4:1 след 2 победи на Боянов, 1 на Трендафилов и 1 на двойката Трендафилов/Боянов, и спечелиха третото място.

„Медалите са напълно заслужени, защото моите състезатели показаха значително израстване  в спортно-техническо отношение през последните 4-5 месеца и на това първенство оставиха след себе си отбори от Варна, София, Пловдив, Русе, Плевен - градове с традиции в този спорт. Успехът ни е ценен и с това, че само ние и домакините играхме със състезатели от нашите си школи. Доволен съм от играта  на  Мартин Трендафилов и Славомир Боянов, които допуснаха загуби само от шампионите, а участието на Ивайло Атанасов беше за трупане на опит. Той показа завидни технически умения за възрастта си, за което беше поздравен от почти всички треньори в залата“, каза след състезанието треньорът на шуменските състезатели Златко Илиев.

На момчетата от клуб „Кабаков“ предстои още едно голямо първенство. То е следващата събота и неделя в Каварна, където са финалите на индивидуалния шампионат на страната при деца до 12 години.

ШУМ.БГ