Холивудската звезда Джони Деп отрича да е малтретирал физически бившата си съпруга Амбър Хърд и твърди, че всъщност тя е малтретирала него по време на връзката им, съобщава Би Би Си.

В своя нова жалба, заведена в съда като част от дело за клевета срещу актрисата на стойност 50 млн. долара, Деп обвинява Хърд, че е нарисувала раните на лицето си за пред съда.

"Отричам твърденията на г-ца Хърд яростно още откакто ги отправи през май 2016 г., когато тя влезе в съдебната зала, за да получи временна ограничителна заповед с изрисувани натъртвания, които свидетели и камери за наблюдение показват, че тя не е имала във всеки един ден от предходната седмица", заявява актьорът.

"Ще продължа да отричам до края на живота си", казва още Деп и допълва, че никога през живота си не е злоупотребявал с Хърд или която и да било друга жена в живота си.

Деп заведе делото за клевета срещу актрисата, след като тя се описа като жертва на домашно насилие в материал, публикуван във "Вашингтон пост" през декември.

"Тя беше извършителят, а аз - жертвата. Смесвайки амфетамини с рецепта и лекарства без рецепта с алкохол, г-ца Хърд извърши неизброими актове на домашно насилие срещу мен, често в присъствието на трети лица, които в някои случаи ми нанесоха сериозни телесни повреди."

Адвокатът на Хърд отрича обвиненията срещу своя клиент, а Хърд е поискала съдията да отхвърли новото дело, заведено по жалбата на Деп.

Пред сп. "Пийпъл" нейният адвокат твърди, че доказателствата в случая ясно показват, че Джони Деп многократно е бил Амбър Хърд. "В светлината на важната работа, свършена от движението #TimesUp, което разкрива тактиките, които насилниците използват, за да продължават да травматизират жертвите, нито творческата общност, нито обществото ще бъдат заблудени от безпочвените обвини-жертвата теории на конспирацията на г-н Деп", казва той.

Деп и Хърд започнаха връзката си, след като се запознаха по време на снимките на комедията "Дневникът на едно пиянде" през 2011 г. Двамата се ожениха в Лос Анджелис през февруари 2015 г.

През май 2016 г. Хърд получи ограничителна заповед срещу Деп, обвинявайки го в домашно насилие. Двойката постигна споразумение за развода си извън съда през 2016 г. и двамата актьори подписаха съгласие да не обсъждат публично връзката си. В общо изявление, публикувано по това време, двамата заявиха, че връзката им е била много страстна и на моменти агресивна, но винаги обвързана с любов. Те допълниха още: "Нито една от страните не е отправяла фалшиви обвинение заради финансови облаги. Никога не е имало намерение някой да пострада физически или емоционално."

Дневник