Под мотото „Ваканция – здравей! Да играем безопасно!” полицаи и ученици от област Шумен днес се включиха в състезание. С демонстрации, спортни и състезателни игри в двора на СУ „Трайко Симеонов“ полицаи учиха децата как да разпознават опасностите и как е правилно да реагират в рискови ситуации, дадоха им съвети от кого да търсят помощ.

Състезанието е част от Националната програма „Работа на полицията в училищата” и се организира от ОД на МВР – Шумен в партньорство с МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни) към Община Шумен и РУО.

В надпреварата се включиха отбори, съставени от четирима ученици от пети и шести клас от 12 училища в областта: домакините от СУ „Трайко Симеонов“, СУ „Панайот Волов“, II ОУ „Д-р Петър Берон“, III ОУ „Димитър Благоев“ от Шумен, СУ „Паисий Хилендарски“ Върбица, СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Смядово, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Черноризец Храбър“ от Велики Преслав, СУ „Цанко Церковски“ Никола Козлево, СУ „Никола Вапцаров“ Венец, СУ „Васил Левски“ Нови пазар и СУ „Панайот Волов“ от Каспичан.

След оспорвана надпревара, в която учениците показаха бързина, сръчност и точност, бяха обявени и победителите. Първи станаха състезателите на III ОУ „Димитър Благоев“ от Шумен, втори са тези на СУ „Васил Левски“ Нови пазар, трети се класираха СУ „Никола Вапцаров“ от Венец.  Победителите бяха отличени с предметни награди, а всички отбори получиха грамота и топки.

ШУМ.БГ