Мъж опита да убие бившата си съпруга с пушка рано тази сутрин. Инцидентът стана около 5,00 часа на пътя между кв. "Тракия" и "Алкомет", съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

26-годишната Нурсел пътувала в автомобила на свой колега към металургичния завод. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели.  

30-годишният й бивш мъж Нелгин ги настигнал с автомобила си и принудил шофьора да спре. Извадил оръжие и стрелял по жената. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където го задържали.

Жената била откарана в болницата, където установили, че две сачми са причинили повърхностни наранявания по главата й. Няма опасност за живота й.

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще привлече стрелеца като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане, уточниха от прокуратурата.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него. Видът на оръжието е в процес на изясняване.

В четвъртък от полицият съобщиха, че оръжието е газов пистолет, преправен за стрелба със сачми. Две са попаднали в зад лявото ухо на жената.

ШУМ.БГ