"Любимецът на всички, борещият се с мечки, световният мъжкар Владимир Путин най-после постигна върховната си цел - ток шоу по Би Би Си."


С този саркастичен тон Втори канал на британската медия обяви днес, че са готови първите два епизода от Tonight With Vladimir Putin ("Вечер с Владимир Путин") - "шоу, което скоро ще стане световноизвестно и бележи окончателна победа за Влад, лидерът на свободния свят".

Става дума за комедийно предаване, в което руският президент е заместен с анимиран триизмерен карикатурен образ. Тази технология позволява "водещият" да се разхожда свободно из студиото, да седне зад масата и да разговаря с гостите, както това се прави в известния по цял свят формат на вечерно ток шоу.

Първият събеседник ще бъде Алистър Кембъл, бившият говорител на премиера Тони Блеър, следван от Джун Сарпънг, водеща на публицистично предаване по Sky Nеws. Водещият гост за втория епизод е Дебра Франсис-Уайт, защитничка на феминизма и автор на популярния подкаст Guilty Feminist.

Засега не е обявено кога ще излезе на екран шоуто. Кратката реклама, разпространена в "Туитър", завършва с предупреждението на "Путин": "Пази се, Греъм Нортън, аз вече ида!". Нортън от години е водещ на най-популярното ток шоу на Първи канал на Би Би Си.

Дневник