Стрийт фитнес, танци и спортно изкачване на стъпалата до паметник „Създатели на българската държава“ с част от събитията, които организира Общински младежки съвет -  Шумен за Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week.
   
Седмицата на движението (27.05-02.06.2019г.) стартира на 27 май от 10:00 ч. С ден за стрийт фитнес. Събитието ще се проведе на фитнес площадката до ВиК. Тренировката ще проведат младежи, които се занимават със стрийт фитнес. Те ще представят фрийстайл комбинации и базови упражнения, както и техники за сила и издръжливост.

29 май е определен за ден на танци. Пред Паметника на свободата (Разперко) танцовите формации - "WOW", Танцувалня и Emotion ще представят свои изпълнения. Ще има и  работилница, в която ще могат да се включат всички любители на танцовото изкуство.

На 1 юни ще се проведат турнири по мини футбол и волейбол. Футболистите ще играят на терените на СУ „Сава Доброплодни“, като началото на надпреварата е от 10,00 часа. Турнирът по волейбол ще е в зала „Плиска“ от 16,00 часа.

От Общинския младежки съвет уточняват, че за участие в турнирите е необходимо предварително записване на тел. 088 706 3490 или чрез събитията на страницата на Общински младежки съвет Шумен във фейсбук.

Седмицата на движението ще завърши с предизвикателството спортно изкачване на стъпалата на Паметника (старт от Паметника на свободата). То ще се проведе на 2 юни от 10,00 часа.

Заключителното събитие за Move Week 2019 се организира съвместно с велоклуб „Илчов баир“ и БиС - Благотворителност и Спорт  (Варна). То ще включва спортно изкачване на стъпалата към Паметник „Създатели на българската държава“, а след това треньорите от БиС ще проведат ободряваща крос фит тренировка.

По време на турнира по футбол и изкачването на Паметника Филиал Шумен към МУ-Варна ще осигурят медицински лица,  които ще се грижат за здравето на участниците.

Инициатор на събитията в Шумен, част от Move Week, е Общински младежки съвет с финансовата подкрепа на Община Шумен. Партньори са велоклуб „Илчов баир“, БиС – Благотворителност и Спорт Варна и Филиал Шумен към МУ-Варна.

ШУМ.БГ