Шофьор на товарен бус с пловдивска регистрация направи непозволен завой и причини катастрофа с лек автомобил на изхода на Шумен. Трима мъже са в болница.

Инцидентът стана около 9,00 часа тази сутрин на пътния възел на бул. "Ришки проход" и околовръстното.

Бусът Мерцедес бил натоварен със стока от склад в индустриалната зона, която трябвало да се закара във Варна. Шофьорът обаче се заблудил и хванал първия изход на детелината, който е за Велики Преслав, вместо втория. Осъзнал грешката си и след стотина метра решил да направи непозволен завой наляво, за да се включи в околовръстното. В този момент по пътя с предимство в посока Велики Преслав се движил лек автомобил Рено 21 с ремарке. В него пътували петима мъже от Нови пазар.

Шофьорът на Реното видял, че пред него излиза бус, натиснал спирачката, но не успял да спре. Пострадали водачът, мъжът на седалката до него и един от пътниците отзад.

"Шофьорът беше с болки в гърдите, другият е с рана на брадичката и го шиха на място", заяви пред ШУМ.БГ мъж от Реното. 

Пловдивчанинът, управлявал буса, обясни, че е видял задаващата се лека кола, но тя се движила много бързо.

Двамата водачи не са употребили алкохол.

От пресцентъра на полицията уточниха по-късно, че 72-годишен жител на Нови пазар е с фрактура на гръдна кост, а мъж - румънски гражданин, е с порезна рана на долната челюст. Водачът на Реното е мъж на 74 години от Нови пазар с инициали А.Г.

ШУМ.БГ