По-малко от седмица преди финала в Лига Европа между "Арсенал" и "Челси" Европейската футболна централа (УЕФА) се сблъсква с нови проблеми. Срещата, която трябва да се проведе на 29 май в столицата на Азербайджан Баку, може да се играе пред полупразни трибуни.

Това съобщава британското издание "Таймс", след като обяснява за понижен интерес към двата финалиста.

Стадионът в Баку е с капацитет от близо 70 хиляди места, но изглежда невъзможно да бъде пълен до краен предел за финалния двубой. Двата финалиста получиха по 6000 билета, като до този момент "артилеристите" са продали само 3500 от тях, а "Челси" - 2500.

Първоначално английските клубове се оплакаха от малкия брой билети, които им бяха отпуснати, но сега ситуацията се промени.

Жителите на Великобритания се нуждаят от виза, за да посетят Азербайджан, и според "Таймс" това е една от причините за понижен интерес. Освен това разходите по посещение на финала са много големи и заради неудобните полети. Разстоянието между Лондон и Баку е 4000 км.

Партньорите на УЕФА, които получиха много билети за финала, също обявиха, че няма да могат да запълнят квотата си, като ще върнат обратно пропуски в европейската централа. Дотук са продадени 23-те хиляди билета, които бяха пуснати в свободна продажба.

Част от фенклубовете на "Арсенал" и "Челси" извън Англия вече търсят повече желаещи, които да пътуват до Азербайджан. Това е и последната надежда на двата финалиста да запълнят квотата си от по 6000 билета. "Артилеристите" изпращат и писма до своите 45 хиляди притежатели на сезонни карти, опитвайки се да ги приканят да си вземат билети за мача.

Двубоят между "Арсенал" и "Челси" е на 29 май от 22 часа.

Дневник