Шуменският районен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 30-годишния Нелгин, който вчера сутринта направи опит да убие бившата си съпруга с модифициран за стрелба със сачми газов пистолет.

На влизане в съдебната зала той запази мълчание. С журналистите обаче говори служебният му защитник Харалан Стефанов. "Разговарях вчера с него и ми каза, че съжалява за случилото се и се разкайва. Причината, поради която го е направил, е ревност", каза адвокат Стефанов.

Той поиска от съда да му бъде дадена по-лека мярка за неотклонение, но магистратите решиха, че има опасност стрелецът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Припомняме, че вчера около 5,00 часа сутринта Нелгин настигна с автомобила си колата, с която бившата му жена пътувала за работа. Принуди другия водач да спре, след което стреля по нея и избяга. Две сачми от оръжието попаднаха в областта на ухото на жената. Стрелецът бе открит от полицията в Разград, а снощи бе доведен в Шумен.

Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин е преследвал често бившата си съпруга и това е станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.

Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Апелативен съд-Варна.

ШУМ.БГ