Красимир Георгиев завърши успешно предизвикателството да пробяга 1200 км от Черно до Адриатическо море. Ултрамаратонецът финишира преди 17 ч. българско време, когато стигна брега в албанския град Драч.

"Много съм радостен, че утре не трябва да стана и да бягам. Коридор №8 е едно приятелство. Това е нещо, по което тръгнах заради самите нас", каза Георгиев по време на церемонията в Драч.

Българинът започна бягането си на 8 май, като премина последователно през Бургас, Пловдив, София, Скопие, Битоля, Охрид, Елбасан, Тирана и Драч по маршрута на паневропейския транспортен коридор №8.

Предизвикателството Corridor8 се проведе под мотото "свързаност" и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

"Моето бягане е начало на цялата тази свързаност. Нека покажем на Европа и на нашите три страни, че заставаме заедно зад една кауза", призова Георгиев.

Изпитанието от Черно до Адриатическо море беше най-дългото, което предприема българинът. В предишните си инициативи Георгиев бяга в продължение на 36 и 55 часа.

Дневник