Капитанът на "Черно море" Георги Илиев обяви като "долна лъжа" твърденията, че той заедно с петима свои съотборници са играли симулативно при загубата от ЦСКА в началото на месеца, за което са отстранени от отбора. Варненският клуб извади от групата Илиев и други основни играчи Виктор Генев, Пламен Димов и вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, часове преди гостуването на "Лудогорец" от последния кръг.

Макар и да не се съобщават подробности, се твърди, че Илиев и останалите са подложени на детектор на лъжата заради загубата от ЦСКА с 1:3 във Варна.

"В този клуб съм 21 години, от които 12 в мъжкия отбор. Бил съм капитан на този отбор. И по този начин да се опетни моето име, не знам. Първоначално помислих, че става въпрос за някаква шега, но след това ме обзе ярост и гняв. Беше много тежко за мен", коментира Илиев пред Би Ти Ви.

"Не знам как да приема това, което се случи. Тук съм, за да кажа, че това е една долна лъжа. Всички шест човека сме чисти".

В социалните мрежи бяха публикувани снимки от резултатите от полиграфа, които показват, че отговорите на Илиев и останалите играчи са искрени и не доказват те да са играли симулативно или да са търсени от хора от ЦСКА. Впечатление от снимките прави, че детекторът на лъжата е направен в петък.

Вратарят Иван Дюлгеров публикува в профила си във "Фейсбук" кратко послание "Чест, морал, достойнство! Истината ще възтържествува! Чист пред себе си, чист пред Господ".

Дневник