"Байерн" (Мюнхен) завърши сезона по най-добрия начин, след като спечели Купата на Германия. Баварците разгромиха дебютанта във финални мачове "Лайпциг" с 3:0 и добавиха ново отличие след завоюваната титла.

Това е 19-и трофей в турнира за баварците, които са рекордьори по този показател.

"Байерн" не беше печелил Купата на Германия от 2016 г., когато спечели последния си дубъл. Това се случи в последния сезон на Пеп Гуардиола начело. Макар и да имаха сериозни колебания през тази година, сега баварците завършват по отличен начин в първия си сезон при Нико Ковач.

В герой за "Байерн" във финала се превърна Роберт Левандовски, реализирал две попадения. Полякът вече има 191 гола за клуба в 242 срещи. Левандовски записа и 33-ия си гол в турнира за купата. Полякът записва четвърти пореден сезон с 40 гола във всички турнири.

Точен в мача беше и Кингсли Коман.

Двубоят започна с надмощие за "Лайпциг", като тимът действаше много по-стабилно до 20-ата минута. Мануел Нойер, който се завърна след 40-дневно отсъствие, обаче беше на висота и направи две ефектни спасявания. Вратарят първо спаси на самата голлинията удар с глава на Юсуф Полсен, а после спря излезлия сам срещу него Емил Форсберг.

"Байерн" откри в 29-ата минута след много хубаво изпълнение на Левандовски. Той засече центриране отляво на Алаба, като стреля много силно с глава и не остави шансове на вратарят.

След почивката преобладаваше битката, но "Лайпциг" продължи да бъде много активен. Тимът обаче така и не успя да стигне до гол, като вместо това пусна още два.

Кингсли Коман удвои в 79-ата минута след прекрасно овладяване на трудна топка и мощен удар в очертанията на Петер Гулачи. Пет минути преди края на мача Левандовски оформи крайния резултат, останал сам срещу вратаря на "Лайпциг".