Гласуването за Европейски парламент в Шуменско започна без проблеми. Всички секции са отворени без забавяне в 7,00 часа при необходимия кворум на членовете, съобщиха от Районната избирателна комисия в Шумен.

Право на глас в областта имат 165 186 души.

76 е броят на машините, чрез които също хората могат да дадат своя вот.
От пресцентъра на полицията добавиха, че охраната през нощта е протекла нормално и не са регистрирани нарушения.  За реда, сигурността  и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 370 служители на ОД на МВР. Полицията е сформирала и мобилни групи, които включват разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция. Те ще  реагират на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица. Забранено е използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснимане начина на гласуване.

Сектор „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР-Шумен ще работи днес от 8,30 до 19,30 часа.  Служители ще окажат съдействия на български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас. За нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, полицията е разкрила телефонна линия 02/982 22 32 и имейл izbor@mvr.bg.

Изборният ден ще приключи в 20,00 часа.

ШУМ.БГ