Григор Димитров си създаде проблеми, но преодоля успешно първия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Българинът спечели с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4 срещу сърбина Янко Типсаревич, който е 307-и в ранглистата.

Мачът предложи две лица на разменено превъзходство, като Димитров изпита трудности след вихрени първи два сета. Българинът допусна много грешки от бекхенд, но успя да затвори мача след малко над 3 часа игра.

Димитров се класира за втория кръг на турнир от АТП, след като отпадна на старта в предишните три надпревари, в които участва.

Във втория кръг българинът ще се изправи срещу Марин Чилич. Хърватинът се наложи с 6:3, 7:5, 6:1 над Томас Фабиано от Италия.

В началото двамата имаха проблеми при вкарването на първия си сервис, което доведе до много възможности за пробив. Типсаревич и Димитров си размениха по два пробива, преди българинът отново да спечели подаването на съперника и да поведе с 5:3.

Димитров имаше проблеми в края на сета, но затвори частта в своя полза. Силната му игра се пренесе във втория сет, който българинът спечели с 6:0.

Димитров вдигна драстично нивото си на представяне и не оставяше шансове на своя съперник. Българинът проби отново в началото на третия сет, с което спечели 11-и пореден гейм.

Серията на Димитров обаче приключи и Типсаревич постепенно изравни играта. Сърбинът нямаше какво да губи и започна да пласира дълбоки удари, които затрудняваха българина.

307-ият в света веднага върна пробива, а впоследствие отново спечели подаването на Димитров и след 6:3 намали изоставането си.

Типсаревич измъкваше дългите разигравания, като Димитров нямаше отговор. Българинът беше пробит и изостана с 2:4.

Димитров се измъкна в седмия гейм, който го вдъхнови да заиграе по-силно. Той поведе с 40:0 в следващия, но не успя да изравни. Типсаревич имаше възможност да спечели сета, но Димитров отрази опасността и впоследствие проби в последния възможен момент.

Сетът влезе в тайбрек, в който по-съобразителен беше Типсаревич. Сърбинът го измъкна след 7:4 точки и вкара мача в пети сет. В решаващата част сервиращите печелеха подаванията си. Димитров показа характер и проби за 5:4, след което затвори трудно мача.

Дневник