Лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов остана доволен от резултата на партията си на изборите за Европейски парламент. По предварителни данни политическата сила ще има със сигурност един евродепутат в лицето на Ангел Джамбазки, като има шанс да спечели и още едно място.

Каракачанов обаче намекна, че може да има проблеми в коалицията "Обединени патриоти", която управлява заедно с ГЕРБ, заради действията на партия "Атака" по време на предизборната кампания.

"Атака" плюха по ВМРО, плюха по мен и то по грозен и непочтен начин. Не знам как ще се гледаме утре в очите. Трудно ще бъде да се работи с тях. Подобни действия правят трудно едно съжителство", каза Каракачанов пред БНТ.

Пред "Нова телевизия" той допълни, че избирателите са показали кой си е свършил работата. "Резултатите на ГЕРБ и ВМРО показват, че хората одобряват избраният модел на управление", завърши той.

От своя страна водачът на листата на ВМРо Ангел Джамбазки заяви пред "Нова телевизия", че "резултатът на ВМРО дава самочувствие на всички родолюбци и патриоти".

"Нашите партньори избраха да се явят сами на изборите. Ако бяхме заедно, щяхме да сме в битка с ДПС. Разговор за друг ден е дали ВМРО трябва да има повече влияние в управляващата коалиция. Такъв разговор вероятно ще има", уточни Джамбазки.

Дневник