Състезателите на шуменския клуб по тенис на маса „Кабаков“ записаха добро представяне на провелото се в Каварна лично държавно първенство за деца до 12 г.

Участие взеха над 120 деца /момичета и момчета/ от страната. Отборът на СК „Кабаков'', с треньор Златко Илиев,  бе в състав Мартин Трендафилов, Славомир Боянов, Дарин Андонов,  Ивайло Атанасов, Рая Атанасова.

Състезанието започна с 12 групи, като от всяка група продължаваха по 2 деца. В групите не участваха Мартин Трендафилов и Славомир Боянов, които започнаха надпреварата от основната схема като 5 и 6 в ранглистата за тази възраст за 2019 г.

От останалите шуменски състезатели само Дарин Андонов успя да се класира за втори етап - схема на елиминиране от 32 деца. Седемгодишният Ивайло Атанасов и Рая Атанасова попаднаха в много силни групи и не успяха да се класират за основната схема.

В първия си мач от елиминациите финала Дарин Андонов отпадна от състезател на „Комфорт“ Варна, докато Боянов и Трендафилов преодоляха тенисисти от Търговище и Варна с по 3:0 гейма. На осминафинал двамата отново постигнаха победи с по 3:1 над състезатели от Момчилград и Свищов. На четвъртфинал шуменци загубиха своите мачове след оспорвана игра. Боянов бе победен с 3:2 от Стилиян Смиленов от Стамболийски,  а Трендафилов от Даниел Димитров от Луковит с 3:1. След тези поражения Боянов и Трендафилов заеха 5-8 място в крайното класиране.

В игрите на двойки Боянов - Трендафилов завоюваха бронзовите медали след три категорични победи с по 3:0. В битката за място на финала шуменският тандем загуби от двойката Димитров - Симеонов от Луковит с 2:3.

Състезанието продължи с надпреварата на смесени двойки в схема 32 участника на елиминиране. Боянов – Ниазиева /Попово/ и Трендафилов – Атанасова /Попово/ записаха по 2 победи с по 3:0, но в срещите за влизане в зоната на медалите отстъпиха на двойки от Момчилград  и Дупница. Така в крайното класиране двата тандема заеха 5-8 място. Другата шуменска двойка, съставена от брат и сестра, Ивайло Атанасов и Рая Атанасова отпадна от надпреварата на шестнайсет финалите.

„Доволен съм от показаното от моите състезатели. Завоювахме отново медал и не бяхме никак далече от други два. Отново се наредихме сред най-добрите, като само състезатели от 5 клуба в България стигнаха до медалите. 1 бронзов медал и 4 класирания между 5-8 място е изключителен успех за клуба“, коментира след първенството треньорът Златко Илиев.

ШУМ.БГ