Българският футболен съюз (БФС) не е получавал никакви сигнали около случая с отстранените футболисти на "Черно море" преди решителния мач за титлата срещу "Лудогорец", обявиха от пресслужбата на организацията пред "Дневник".

В навечерието на гостуването на шампионите "Черно море" отстрани шестима основни футболисти - капитана Георги Илиев, Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов. Впоследствие "Лудогорец" спечели с 4:1 и стана шампион за осми пореден път, като завърши с точка пред ЦСКА.

От БФС посочиха, че за момента няма причина да коментират темата, тъй като извън медийните публикации няма никакви сигнали, нито позиция от страна на "Черно море".

Георги Илиев стана трети в класацията "Футболист на футболистите", като се нареди зад победителя Тодор Неделев и голмайстора на Първа лига Станислав Костов. Опитният полузащитник заяви, че няма предположения защо името му е замесено в скандала.

По-рано БФС обяви играчите за мачовете на националния отбор, като отстранените от "Черно море" Илиев и Генев остават в списъка.

"Много съм щастлив за тази награда, защото е в момент, в който изживяваме страхотно тежки моменти - не само аз, а моето семейство и семействата на другите момчета. Не знам кой болен и развален мозък може да роди такива неща. В крайна сметка ние сме хора, които нямаме какво да крием и искаме истината да излезе наяве."

На въпрос дали е с чиста съвест Илиев заяви: "Естествено. Пред себе си, пред Господ, пред всички хора, които ме познават. Всеки, който ме познава, знае какъв човек съм. Истинското богатство на човек е това, което имаш в себе си като чувства, като ценности. Хартийките в банката са за тези, които ги създават тези истории."

"Тези дни са толкова тежки, че не ми остава време да мисля за футбол. Аз нямам идея кой ме обвинява", добави Илиев.

Треньорът на "Черно море" Илиан Илиев беше избран за най-добър през сезона. "Искам да благодаря на моите футболисти, на моя щаб, с които прекарахме страхотни моменти през този сезон. В този момент бих заменил тази награда, ако можеше това, което сполетя "Черно море", да не се беше случвало", заяви той.

Миналата седмица футболистите на "Черно море" са преминали изследване с полиграф с въпроси, свързани с мача с ЦСКА (1:3). Очаква се клубът от Варна да излезе с позиция по случая.

Георги Илиев каза в събота, че обвиненията към него са "долна лъжа". От ЦСКА заподозряха атака срещу клуба, целяща да се прехвърли вниманието от истинския проблем. Червените твърдят, че ще предприемат крайни мерки, включително свързани с договора за телевизионните права.

Дневник