Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че това е най-силният отбор, с който е стигал до финал. Думите му в Мадрид дойдоха дни преди двубоя с "Тотнъм", който ще определи победителя в Шампионската лига

Германецът е бил на седем финала с "Борусия" (Дортмунд) и с мърсисайдци, като е спечелил единствено първия - Купата на Германия след успех срещу "Байерн".

"Не обичам да обвинявам предишните си отбори. Обичам ги всичките. Те дадоха всичко от себе си, но никога не съм бил част от финал с по-добър отбор от този", заяви Клоп.

Според него ключът към силата на "Ливърпул" в момента се крие в умението на отбора да съчетава възможностите си с представянето си. "Това е брилянтно."

Клоп каза, че при победата с 4:0 срещу "Барселона" за зрелищния обрат в полуфиналите отборът му е показал качествата си. "Тези момчета го направиха за възможността да са там, показаха много в дните между двата мача с "Барселона", когато никой не вярваше повече от тях самите. Затова сме тук", заяви германецът.

Преди година "Ливърпул" загуби с 1:3 от "Реал" (Мадрид) във финала на Шампионската лига в Киев. "Това имаше голямо въздействие върху нас. Спомням си - бяхме на гишетата на летището в Киев, всички с костюми, с наведени глави. Имаше много различни емоции", добави той.

"Но планът беше да стигнем дотук отново и сега сме тук, а това е просто невероятно", каза Клоп. По думите му няма база за сравнение между настоящия отбор и този от миналата година.

На въпрос дали достигането до два последователни финала в Шампионската лига е най-големият успех в кариерата му Клоп отвърна: "Ако спечеля, да. Би било различно от предишните финали. Но дали извеждането на един отбор отново до финала в Шампионската лига е най-големият момент в кариерата му? Не. Това беше през 2004 г., когато спечелихме промоция (за Бундеслигата) с "Майнц". Ако знаехте с какви пари разполагахме и какви бяха обстоятелствата - никой нямаше нужда от нас в елита."

Дневник