Заседанието на Министерския съвет започна с бързо раздаване на пари. По настояване на премиера Бойко Борисов като първи точки бяха разгледани всички предложения за отпускане на пари.

Най-много - 15 млн. лв., получава Столичната община. Парите са за доставка и модернизация на метровлаковете. Средства ще бъдат пренасочени и към габровската община.

"За Габрово отпускаме 4 млн. лв. за отработване на всички несгоди вследствие на големите строежи в общината. Видяхте онзи ден тунели, мостове, огромни строежи. Тази техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Кабинетът отпуска и 1.4 млн. лв. за реконструкция, рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане на ново от Рупите до Хераклея Синтика. Премиерът уточни, че пътните ремонти са нужни, тъй като районът привлича много туристи.

Ще има и допълнителни 500 хил. лв. за новия храм "Св. Прокопий Варненски" във Варна. "Построихме една финална разкошна катедрала. Такава не знам дали е строена. На последната ни среща във Варна владиката поиска половин милион лева допълнителни. В тази точка ги отпускаме, за да може да работят и в момента", добави Борисов.

Той изрази задоволство от днешното решение на парламента да отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за държавната собственост. Според него това отваря възможността за възможно най-бързо начало на разширението на столичния Околовръстен път от кв. "Младост" до магистрала "Тракия".

"Тази страховита тапа трябва да се отвързва незабавно", каза още Борисов и посочи като приоритетно проекти околовръстното на Пловдив и Пазарджик, магистрала "Хемус", както и скоростния път от Видин до Мездра.

Дневник